Ημερίδα έναρξης του Κέντρου Στήριξης Social Value

Ημερίδα έναρξης του Κέντρου Στήριξης Social Value

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου,  η ημερίδα έναρξης του Κέντρου Στήριξης Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας (Social Value) Νομού Λευκάδας της Equal Society, στην αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Σπύρος Φρεμεντίτης, ο εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Βασίλης Τσουκανέλης, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, κ. Γιάννης Ανδριώτης και το στέλεχος του Κέντρου Στήριξης, κα. Ασπασία Μπένου.

Η ημερίδα άνοιξε με τους σύντομους χαιρετισμούς του Δημάρχου Λευκάδας, κ. Μάρκου Νικητάκη ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γρηγόρης Γκογκάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, κ. Μανώλης Θερμός.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναδείχτηκε η σημασία του ρόλου του Κέντρου Στήριξης «Social Value». Η δομή πρόκειται να λειτουργήσει ως ένας  πολυθεματικός κόμβος για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στο νησί της Λευκάδας. Το Social Value όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Φρεμεντίτης «θα λειτουργεί με την ταυτότητα τόσο της δομής συμβουλευτικής υποστήριξης των τοπικών κοινωνικών επιχειρηματιών όσο και με εκείνη του πόλου υποστήριξης, δημιουργίας και ανάπτυξης νέων φορέων Κ.ΑΛ.Ο.». Από τη πλευρά του ο κ. Τσουκανέλης σημείωσε πως η «Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου θα σταθεί δίπλα στο εγχείρημα του Κέντρου Στήριξης της Equal Society καθώς η προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας είναι μια συνειδητή και στρατηγική επιλογή». Τέλος, η κα. Μπένου περιέγραψε αναλυτικά και με σαφήνεια τις δέσμες ενεργειών του Κέντρου Στήριξης, ενώ επεσήμανε πως «ενέργειες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης αλλά και εκπαιδευτικά workshops θα γίνονται καθ’ όλη της διάρκεια της πρωτοβουλίας».

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις δύο φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Η Λευκογαία και η  Open Farm από τη Βόνιτσα, μίλησαν για τις προκλήσεις αλλά και την προοπτική της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προτρέποντας όσους έχουν μια ιδέα να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στον τρίτο πόλο της οικονομίας.

Το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας (Social Value) Λευκάδας της Equal Society, στεγάζεται στην οδό Ιωάννη Γαζή ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2645302011.